Nie som v tomto žiaden extra človek čo by šetril životné prostredie, to asi nie. Ale aspoň sa snažím keď to nie je nutné ísť autobusom a kupovať ekologické veci - i keď tie sú často oveľa drahšie ako bežné.
Čo ma však prekvapilo bola nedávna skúsenosť s pobytom v luxusnejšom hotelovom zariadení. Podávali tam celkom chutné jedlo a bolo ho aj dosť veľa. Turisti (bohatí angličania, nemci) si tam nakladali zo všetkého aj po tri, či štyri krát - to jedlo im cestou k stolom vypadávalo z tanierov. A čo myslíte, zjedli to všetko?
Takéto plytvanie mi prišlo ako niečo veľmi zlé. Ak by bol človek hladný, tak by stačilo sa k tomu veľkému stolu vrátiť a nabrať si znova. Mnohí sa mi zrejme čudovali a vyzeral som "divne", keď som si išiel po jedlo aj tri krát - vyslovene som v ich očiach pôsobil ako žrút. No myslím si, že to bolo lepšie ako na tanieri nechávať plno jedla a myslieť si, že veď jedlo je bežné a mäso zo žemle pochádza od mc´donaldu a nie od kravy.